COOLGLIDE XEO LASER SYSTEMS

FOTO

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τις δυνατότητες μιας απο τις πιο σύγχρονες συσκευές που διαθέτει το ιατρείο μας. Η συσκευή COOLGLIDE XEO LASER είναι κατάλληλη και ασφαλής για τους ασθενείς που χρειάζονται αποτρίχωση, αναγέννηση του δέρματος, θεραπείες αγγειακών παθήσεων και καλοήθων δερματικών βλαβών. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία δερματικών βλαβών απο παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ήσυσκευών μαυρίσματος.

Το Laser Genesis είναι ένα βασικό είδος φροντίδας του δέρματος για κάθε είδος ιατρικών εφαρμογών. Είναι μία πολαπλών χρήσεων λύση για τη γενική υγεία του δέρματος, για όλες τις εποχές και όλους τους τύπους δέρματος. Το COOLGLIDE LASER  είναι η πρώτη συσκευή αυτού του είδους που της δόθηκε η άδεια για εφαρμογή θεραπειών αποτρίχωσης σε όλους τους τύπους δέματος. Είναι επίσης η πρώτη συσκευή με τον κλινικά αποδεκτό και αποτελεσματικό μεγάλου εύρους παλμό laser (Nd YAG) που είναι κατάλληλος για θεραπείες τόσο αγγειακών βλαβών του προσώπου όσο και των κάτω άκρων. Τηρεί όλα τα αυστηρά σχεδιαστικά κριτήρια που οι χρήστες του απαιτούν απο μια συσκευή laser.

Αυτό το πολυχρηστικό και ευέλικτο μηχάνημα παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής διαφορετικών κεφαλών ώστε να υποστηρίξει τρείς διαφορετικές τεχνολογίες και τις ανάγκες των ασθενών χωρίς ρίσκο. Το CoolGlide Excel  παρέχει άριστα αποτελέσματα χωρίς πόνο σε όλες τις περιπτώσεις θεραπειών αγγειακών βλαβών του προσώπου και των κάτω άκρων. Το CoolGlide laser προτείνεται και είναι αποδεκτό απο ιατρούς παγκοσμίως για αποτρίχωση όλων των τύπων δέρματος ακόμη και των σκουρότερων. Τέλος με το CoolGlide laser Genesis παρέχονται ανεκτές θεραπείες καλοήθων δερματικών βλαβών.

coolglide excel

Θεραπεία Αγγειακών Βλαβών

Το εξελιγμένο Altus CoolGlide Laser εφαρμόζει μια ακτίνα laser YAG  μεγάλου εύρους και χαμηλής ενέργειας για να θεραπεύσει αγγειακές βλάβες των ποδιών και του προσώπου. Αυτές οι βλάβες κυμαίνονται απο επιφανειακά αραχνοειδή αγγεία στο πρόσωπο, έως μεγάλους κιρσούς, οι οποίοι είναι ανωμάλως διογκωμένα αγγεία που εμφανίζονται πρησμένα και προκαλούν έντονο πόνο. Ο δερματολόγος σας μπορει να αξιολογήσει ποιές βλάβες μπορούν να θεραπευτούν με αυτή τη μέθοδο.

Η θεραπεία Laser με CoolGlide είναι μια άριστη επιλογή για περιποίηση δύσμορφων αγγείων και σε σχέση με άλλες μεθόδους, όπως η σκληροθεραπεία, είναι πολύ αποτελεσματική στην επιτυχή θεραπεία λεπτών αγγείων. Λόγω του μεγάλου εύρους της, η ακτίνα Laser έχει τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθύτερα με την ελάχιστη δυνατή απορρόφηση απο τη μελανίνη, στοιχείο που την καθιστά ανεκτή απο όλους τους τύπυς δερματος, ακόμη και το μαυρισμένο απο τον ήλιο. Το laser παράγει θερμότητα πλησίον του αγγείου η οποία θρομβώνει το αίμα σε αυτο με στόχο να το νεκρώσει. Η χρήση του είναι πολύ δημοφιλής απο κορυφαίους ιατρούς αφού η κεφαλή μπορεί να ρυθμιστεί με όποιον τρόπο απαιτείται ανάλογα με την στοχευμένη περιοχή εφαρμογής. Μπορει με αξιοπιστία να χρησιμοποιηθεί για όλο το σώμα ακόμα και σε πολύ ευαίσθητα σειμεία όπως το πρόσωπο και την περιοχή πισω απο το γόνατο. Κατά την εφαρμογή της θεραπείας η κεφαλή ψύχει την περιοχή καθώς περνά. Έτσι δεν απαιτείται η χρήση τοπικού αναισθητικού και ο πόνος μετά απο τη θεραπεία ειναι απειροελάχιστος.

Μετά τη θεραπεία ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες αλλά πρέπει να αποφύγει έντονη άσκηση για 24 ώρες. Επιπρόσθετα μετά τη θεραπεία αγγείων στα κάτω άκρα τα πολύ ζεστά λουτρά πρέπει να αποφεύγονται για μερικές ημέρες. Σε όλες τις περιπτώσεις συνιστάται η ελάχιστη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου και η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας στις θεραπευμένες περιοχές. Κάλτσες πίεσης πιθανόν να χρειαστούν στις περιπτώσεις θεραπείας των κάτω άκρων.  Οι παρενέργειες είναι ελάχιστες (ελαφρύ ερύθημα, πρήξιμο)  και υποχωρούν πολυ γρήγορα. Εμφανή αποτελέσματα είναι ορατά μετά απο μόνον μια συνεδρία, αλλά σε σοβαρότερες περιπτώσεις περαιτέρω συνεδρίες είναι αναγαίες.

 

coolglide LP560

Αναζωογόνηση του δέρματος

Οι βλάβες στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ συμβαίνουν για διάφορους λόγους όπως η ηλικία, το στρές, η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ήλιου και η ακμή. Η θεραπείες Laser  βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος σε περιπτώσεις που σχετίζονται με πρόωρα σημάδια γήρανσης και βλάβες απο τις ακτίνες του ήλιου, όπως κοκκινίλες, μεγάλους πόρους, ρυτίδες, ακαθόριστο σχήμα δέρματος, ουλές, γραμμές γύρω απο τα μάτια και το στόμα και ουλές ακμής.

Οι θεραπείες Laser Genesis και Optimized Pulsed Light είναι σύγχρονοι, τεχνολογικά εξελιγμένοι τρόποι για την προώθηση ενός ζωντανού και με υγειή όψη δέρματος τόσο για τις γυναίκες όσο και πους άνδρες.

Το σύστημα  Laser Genesis εισχωρεί με ασφάλεια βαθειά στον κατεστραμένο ιστό εκεί όπου παράγεται το κολλαγόνο, με σκοπό να ενεργοποιήσει την παραγωγή νέου κολλαγόνου το οποίο θα συνεχίσει να παράγεται και μετά τη θεραπεία με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η σφριγηλότητα του δέρματος. Αυτή η μέθοδος είναι απολύτως ανεκτή και μπορει να χρησιμιποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος προσδίδοντας νεανική όψη χωρις την ανάγκη μεγάλου χρόνου αποθεραπείας. Το Laser Genesis  βοηθά επισης να μειώσουμε το ερύθημα της ροδόχους ακμής (roseca) και να περιορίσουμε το μέλασμα. Αποτελέσματα είναι ορατά απο την πρώτη θεραπεία.

Η κεφαλή Optimized Pulsed Light προτείνεται για την θεραπεία του μελάσματος (καλοήθεις δερματικες κηλιδες). Αυτή η θεραπεια θα εξομαλύνει το δέρμα μειώνοντας το ερύθημα και την υπέρχρωση του δέρματος λόγω ηλικίας ή μακροχρόνιας έκθεσης στις ακτίνες του ήλιου. To μοναδικό φάσμα λειτουργειών του Optimized Pulsed Light μας επιτρέπει να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα με χαμηλότερη ισχύ σε σχέση με άλλα παλμικά συστήματα και έτσι εγγυάται την ανεκτικότητα των ασθενών.

Σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες μεθόδους οι θεραπείες είναι ευχάριστες, μη επεμβατικές, με άμεσα ορατά αποτελέσματα μετά απο κάθε συνεδρία και χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες. Τα όποια μικρο-ερυθήματα εξαφανίζονται εντός λίγων ωρών. Οι ασθενείς συνήθως περιγράφουν τις θεραπείες ως χαλαρωτικές και έτσι εφαρμόζονται χωρις την ανάγκη αναισθητικού. Μετά τη διαδικασία η καθημερινότητα του ασθενούς δεν αλλάζει αλλά αναγκαία είναι η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Αναλόγως με την αρχική κατάσταση του δέρματος του ασθενούς απαιτούνται 4 έως 8 συνεδρίες με το Laser Genesis ώστε να επιτύχουμε επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση της χρήσης του Optimized Pulsed Light μετά απο μόνον 1 έως 2 συνεδρίες τα αποτελέσματα είναι ορατά. Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες μεθόδους θεραπείας δεν προκαλούν βλάβες στο δέρμα και επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για περόπλοκη μετεπεμβατική φροντίδα του ασθενούς.

coolglide PROWAVE 770

Αποτρίχωση

Το σύστημα αποτρίχωσης  CoolGlide laser χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής για την απαλειφή των ανεπιθύμητων τριχών στις γυναίκες και στους άνδρες. Αυτή η ασφαλής μέθοδος μπορεί να αφαιρέσει τρίχες απο οποιοδήποτε μέρος του σώματος συμπεριλαμβανόμενων, του προσώπου, των ποδιών, των βραχιόνων, των μασχαλών και της πλάτης καθώς επίσης και ευαίσθητων περιοχών όπως το στήθος, οι θηλές και η περιοχή του μπικίνι. Το ξύρισμα, το κερί και οι κρέμες αποτρίχωσης ειναι προσωρινά μέτρα τα οποία πρέπει να επαναλαμβάνονται συνεχώς ενώ το CoolGlide laser προσφέρει αποτελέσματα μακράς διάρκειας. Προτείνεται ιδιαίτερα σε άτομα που είναι επιρρεπή σε τριχοθυλακίτιδες. Ο ξεχωριστός σχεδιασμός του CoolGlide το καθιστά ιδανικό για χρήση σε όλους τους τύους δέρματος, ακόμα και το μαυρισμένο απο τον ήλιο. Αυτή η μη επεμβατική μέθοδος έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί τρίχες γρηγορότερα και πιο αξιόπιστα απο την ηλεκτρόλυση. Έχει σχεδιαστεί ως ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό σύστημα, και αντίθετα με άλλα laser έχει άριστα αποτελέσματα σε μεγάλες επιφάνειες και σε λεπτές όσο και παχιές τρίχες. Άλλη μια μοναδική  ιδιότητα της CoolGlide είναι η συνεχώς ψυχώμενη κεφαλή η οποία ψύχει και καταπραύνει το δέρμα κατά το περασμά της ώστε η θεραπεία να είναι πιο άνετη για τον ασθενή. Επιπρόσθετα, παράγει έναν έντονο παλμό laser μεγάλου εύρους ο οποίος εισχωρεί σε βάθος και καταστρέφει τις τρίχες απο τη ρίζα τους.

Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται για μέγιστα και μακράς διάρκειας αποτελέσματα κυμαίνεται απο 3 έως 5 καθώς εξαρτάται απο την περιοχη που πρέπει να αποτριχωθεί, την πυκνότητα των τριχών και τον κύκλο ανάπτυξής τους. Οι τρίχες αναπτύσονται σε κύκλους και πολλοί παράγοντες επηρρεάζουν τον κύκλο ανάπτυξης, αλλά η θεραπεία θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία εάν γίνει κατα την αναγενή φάση του κύκλου ανάπτυξης των τριχών. Η ηλικία, η εθνικότητα, το διαιτολόγιο και ο μεταβολισμός ειναι μερικοί απο τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την τοποθεσία και την ανθεκτικότητα των τριχών.

Δεν υπάρχουν ουσιαστικές παρενέργειες κατά την εφαρμογή αυτής της μεθόδου αποτρίχωσης, αλλά μερικοί ασθενείς αισθάνονται ένα τσίμπημα κατά την εφαρμογή του παλμού στην περιοχή αποτρίχωσης. Ευτυχώς όμως με την μέθοδο ψύξης δεν χρειάζεται τοπική αναισθησία παρά μόνον αναισθητική κρέμα κατά περίπτωση.

Ακολούθως της θεραπείας ενα ελαφρύ ερύθημα ή ερεθισμός μπορεί να εμφανιστεί σε μερικούς ασθενείς. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν έως 24 ώρες και δεν σταματούν τις καθημερινές ασχολίες. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν φουσκάλες οι οποίες σύντομα εξαφανίζονται. Τέλος θα πρέπει να χρησιμοποιείται στις αποτριχωμένες περιοχές αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασιας πριν την έκθεσή τους στις ακτίνες του ήλιου.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support