FOTOFINDER MEDICAM 800 HD

800 (1)

Η συσκεύη Fotofinder Medicam 800HD που διαθέτει το ιατρείο μας είναι ένα μηχάνημα με πρωτότυπο σχεδιασμό το οποίο χρησιμοποιείται για ψηφιακή δερμοσκόπηση.

Αυτή η συσκευή είναι μία χρυσή λύση για επιτυχή δερμοσκόπηση και καταγραφή σε βίντεο των σπίλων (ελιών) κάθε ασθενούς. Είναι ένα εξελιγμένο διαγνωστικό βοήθημα για τoν έγκαιρο εντοπισμό του κακοήθους μελανώματος (καρκίνος δέρματος). Υιοθετώντας την πιο προηγμένη τεχνολογία επιτυγχάνεται ο άμεσος εντοπισμός του μελανώματος και η καταγραφή και αξιολόγησή του ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με την υψηλής ευκρίνειας κάμερα καταγράφονται ρεαλιστικά δερμοσκοπικά βίντεο από οποιοδήποτε σειμείο του σώματος καθίστόντας την έγκαιρη αποκάλυψη των ύποπτων σπίλων πολύ εύκολη. Οι μεγάλης ακρίβειας εικόνες μπορούν άμεσα να παρατηρηθούν απο τον ιατρό και τον ασθενή και στη συνέχεια να συγκριθούν με προηγούμενες και επόμενες λήψεις.

Η χαρτογράφηση τω σπίλων που μπορεί να γίνει με αυτή την σύχρονη συσκευή είναι ύψιστης σημασίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου του δέρματος. Ο έγκαιρος εντοπισμός οποιασδήποτε και υποψίας ακόμη καρκίνου είναι υπέρτατης σημασίας καθώς είναι πλήρως ιάσιμος εαν εντοπιστεί νωρίς, οπότε επιβάλλεται η συχνή παρακολούθηση και καταγραφή των σπίλων.

Το μελάνωμα

Το μελάνωμα είναι μια μορφή κακοήθειας του δέρματος που προέρχεται από εξαλλαγή των μελανοκυττάρων (κύτταρα που παράγουν μελανίνη). Η αυξανόμενη συχνότητα των κρουσμάτων το καθιστά ένα από τα ταχύτερα εξαπλούμενα κακοήθη νοσήματα στον άνθρωπο. Το μελάνωμα είναι απολύτως θεραπεύσιμο εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Σε περίπτωση που η διάγνωσή του καθυστερήσει πιθανόν να εξελιχθει σε μη ιάσιμη μορφή καρκίνου, να εξαπλωθεί σε άλλα ζωτικά όργανα και να οδηγήσει τον ασθενή ακόμη και στο θάνατο.

Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη μελανώματος είναι:

Υπεριώδης (UV) ακτινοβολία: Η υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μελανώματος.
Ανοιχτόχρωμος φωτότυπος: Τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, μάτια και μαλλιά, που καίγονται εύκολα στον ήλιο και μαυρίζουν ελάχιστα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ανάπτυξη μελανώματος.
Μεγάλος αριθμός σπίλων (ελιές) στο δέρμα.
Ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος.
Σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο (ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία).

Η εξέταση

Η χαρτογράφηση των σπίλων είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος για έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος. Πρόκειται για ψηφιακή απεικόνιση των σπίλων (ελιών) με τη χρήση ειδικής ιατρικής κάμερας και αξιολόγησή τους απο τον εξειδικευμένο ιατρό  με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού προγράμματος.
Με τη χαρτογράφηση και τον συχνό συστηματικό έλεγχο παρατηρείται ανά πάσα στιγμή η οποιαδήποτε αλλαγή στους σπίλους (ελιές) σε σχέση με το παρελθόν.

vexia_with_patient_1

Πλεονεκτήματα Δερμοσκόπησης με Fotofinder Medicam 800HD:

Λεπτομερής καταγραφή των σπίλων.
Έγκαιρος εντοπισμός νέων σπίλων.
Τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης αποθηκεύονται και μπορούν να συγκριθούν σε μελλοντικές επανεξετάσεις, παρέχοντας πληροφόρηση για πιθανές μεταβολές των ήδη υπαρχόντων σπίλων.
Συστηματική παρακολούθηση των σπίλων, που είναι και ο καλύτερος τρόπος πρόληψης.

Τι πρέπει να προσέχει ο καθένας μας:

Εάν παρατηρήσετε αλλαγή στο μέγεθος, στη μορφή και στο χρώμα ενός ήδη υπάρχοντος σπίλου ή την παρουσία ενός νέου σπίλου με άτυπα χαρακτηριστικά, ή συμπτώματα όπως κνησμός ή αιμορραγία, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας. Επίσης περιορίστε την έκθεση στον ήλιο, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες (11 π.μ. έως 4 μ.μ.). να φοράτε καπέλο, να χρησιμοποιείτε προστατευτικό ρουχισμό και να είστε στη σκιά. Τέλος να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με τον υψηλότερο δυνατόν δείκτη προστασίας.

medicam800

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support