Skip to main content

Ηλεκτρική Αποτρίχωση με Apilus xCell Pur

Το δεύτερο μηχάνημα της σειράς με οθόνη αφής, έτοιμα προγράμματα εξειδικευμένα για άνδρες & γυναίκες, προσαρμοσμένα σε κάθε διαφορετικό σημείο του σώματος. Με 4 μεθόδους Θερμόλυσης, 4 μεθόδους Blend & Ιονισμό. Θέτει νέες βάσεις στον τομέα της 100% μόνιμης αποτρίχωσης. Προάγει την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και το επίπεδο άνεσης σε σχέση με του προκατόχους του. * Έτσι χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να επιτευχθεί η θερμοπηξία. * Είναι 2 φορές πιο γρήγορο από ότι τα 13,56MHz και 5 φορές πιο γρήγορο από ότι τα 5MHz. * Η καταστροφή των κυττάρων είναι πιο συγκεντρωμένη γύρω από τη βελόνα. * Πιο άνετο και λιγότερες επιφανειακές αντιδράσεις. * Πιο αποτελεσματικό, με μικρότερη επανέκφυση. * Πιο γρήγορα αποτελέσματα κατά 25-30%. Χαρακτηριστικά του Apilus XCELL 27MHz.Η μέθοδος αφορά την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων του θύλακα της τρίχας οδηγώντας την ίδια σταδιακά στον εκφυλισμό της.

Eίναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Ναι είναι μόνιμο και αυτό γιατί η αποτελεσματικότητά της μεθόδου στηρίζεται στη μεταφορά συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος στο θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων του θύλακα της τρίχας τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία της τρίχας.
Ενδείκνυται για όλα τα είδη της τρίχας:

 • Αφορά τελογενείς τρίχες (μαύρες σκληρές),
 • διαστρεβλωμένους θύλακες,
 • λευκές σκληρές,
 • ανοιχτόχρωμες και χνούδι (χνοώδες τρίχωμα).

Πως λειτουργεί;

Η καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων τις τρίχας γίνεται είτε με θερμικό είτε με χημικό τρόπο, είτε με το συνδυασμό αυτών.

Και οι τρεις μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικές και ασφαλείς. Επιλέγεται η κατάλληλη παλμοσειρά ανάλογα με την ποιότητα και την υφή της τρίχας.

Ηλεκτρόλυση

Το ηλεκτρικό ρεύμα διοχετεύεται με την είσοδο της βελόνας στο θύλακα της τρίχας και επιδρά στο υγρό των ιστών δημιουργώντας διάλυμα ΝαΟΗ (καυστικού νατρίου), το οποίο και καταστρέφει τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας.

Θερμόλυση

Το υψίσυχνο ρεύμα διοχετεύεται στο θύλακα της τρίχας με την άκρη της βελόνας με αποτέλεσμα να θερμαίνεται το υγρό των ιστών που περιβάλλει τη βελόνα και καταστρέφονται τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας.

Με την αύξηση της θερμοκρασίας των υγρών του θύλακα της τρίχας επέρχεται πρωτεόλυση των πρωτεϊνών που συγκρατούν τα κύτταρα μεταξύ τους και επέρχεται μετουσίωση πρωτεϊνών.

Η μετουσίωση είναι μία μη αντιστρεπτή κατάσταση, γιατί έχουν επέλθει πλέον ριζικές μεταβολές στο μόριο της πρωτεΐνης.

Είναι ασφαλής η μέθοδος της ηλεκτρικής αποτρίχωσης;

 • Η ριζική αποτρίχωση έχει 130 χρόνια ιστορίας ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
 • Χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες βελόνες μίας χρήσης.
 • Έχει μικρό χρόνο επούλωσης.

Επειδή η θεραπεία καταστρέφει την δερματική θηλή της τρίχας (ρίζα) , είναι φυσιολογικό να δούμε κάποια ελαφρά ερυθρότητα, ή ήπιο οίδημα ή μικρές εφελκίδες (μαύρα «καπαλάκια») που σχετίζονται με τη θεραπεία, αποτελούν όμως φυσιολογική αντίδραση και μέρος της επουλωτικής διαδικασίας του δέρματος και δεν προκαλούν μόνιμες βλάβες στο δέρμα. Στα περισσότερα άτομα, η εικόνα αυτή υποχωρεί στις επόμενες ώρες.

Έχει αναγνωριστεί από την ιατρική κοινότητα και την American Medical Association ως ασφαλής, μόνιμη και αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ενδείκνυται;

Ναι και γι αυτό το λόγο δίνεται το ιατρικό ιστορικό καθώς ο βηματοδότης, η εγκυμοσύνη, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι τριχοφόροι σπίλοι είναι μερικές απο τις αντενδείξεις της θεραπέιας. Μερικές καταστάσεις απαιτούν και γραπτή έγκριση του ιατρού σε ορισμένες παθολογικές καταστάσεις.

Ποιό είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αποτριχωθεί οριστικά μια περιοχή;

Η συνολική θεραπεία μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από το ένα άτομο στο άλλο.
Εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων που περιλαμβάνουν:

 • Την έκταση της τριχοφυΐας που αντιμετωπίζεται
 • Προηγούμενη εφαρμογή με προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης
 • Τον κύκλο της τρίχας
 • Την πυκνότητα της τρίχας
 • Την υφή της τρίχας
 • Την ύπαρξη διαστρεβλωμένων θυλάκων των τριχών
 • Την κληρονομικότητα
 • Την ορμονική λειτουργία
 • Ορισμένα φάρμακα
 • Το ιατρικό ιστορικό
 • Την ηλικία, επομένως και την ικανότητα ανάπλασης του θύλακα.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρόνος, η δέσμευση και η υπομονή είναι απαραίτητη, προκειμένου να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται από τη μια μέρα στην άλλη.
Ο υπερβάλλων ζήλος πολλές φορές είναι εχθρός.
Άλλωστε ο στόχος μας είναι αφενός να αντιμετωπίσουμε μόνιμα την τριχοφυΐα και αφετέρου να αφήσουμε το δέρμα ανέπαφο.
Η βελτίωση ωστόσο παρατηρείται από τις πρώτες κι’ όλες συνεδρίες και συνεχίζεται έως ότου αποτριχωθεί τελείως η περιοχή μειώνοντας τον χρόνο της κάθε συνεδρίας σταδιακά.

Γιατί να επιλέξω την Ηλεκτρική αποτρίχωση;

Ριζική αποτρίχωση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Η επιλογή με μεθόδους προσωρινής αποτρίχωσης είναι επίπονη, δαπανηρή και δεν τελειώνει ποτέ.

Μάλιστα στο πρόσωπο που είναι και ανδρογονοεξαρτώμενη περιοχή αυτές οι μέθοδοι επιδεινώνουν την τριχοφυΐα, δημιουργούν πολλές φορές θυλακίτιδα, τραυματίζουν, χαλαρώνουν το δέρμα και τις περισσότερες φορές δημιουργούν και υπερμελαχρώσεις στα σημεία που εφαρμόζονται.

 • Η μόνιμη ριζική αποτρίχωση σας απαλλάσσει από αυτήν την καθημερινή ρουτίνα.
 • Η Ηλεκτρική αποτρίχωση είναι μια επιλογή που θα ενισχύσει τη φυσική ομορφιά και την αυτοπεποίθηση σας.
 • Μειώνει το άγχος που προκαλείται από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και σας βοηθά να αισθάνεστε πιο ελκυστική.
 • Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η μόνιμη αποτρίχωση θα αλλάξει τη ζωή σας με έναν θετικό τρόπο.
Close Menu