Skip to main content

Γενικά Για Το Fractional Laser Co2

Το CO2 Fractional Laser διεκδικεί την μετονομασία του σε “Lifting χωρίς νυστέρι” προσφέροντας γρήγορη και εντυπωσιακή ανανέωση του κουρασμένου προσώπου. Αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που έχει στα χέρια της η σύγχρονη κοσμητική δερματολογία που μπορεί να δώσει τόσο θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο και χωρίς καθόλου πόνο.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να επιβραδύνουμε τα σημάδια του χρόνου ή ακόμη και να γυρνούσαμε μερικά χρόνια πίσω. Χάρη στην επαναστατική θεραπεία αντιγήρανσης CO2 Fractional Laser, μπορούμε πλέον να αναστρέψουμε τα σημάδια της γήρανσης και να δείχνουμε όσο νέοι ή νέες αισθανόμαστε. Αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους παγκοσμίως για την αναδόμηση της επιδερμίδας και την ανάπλαση του προσώπου.

Πως δρα το CO2 Fractional Laser

 Διαθέτουμε το πλέον σύγχρονο τελευταίας γενιάς σύστημα CO2 Fractional Laser με το οποίο οι ακτίνες του laser χωρίζονται σε δεκάδες λεπτές δέσμες που κάνουν επιλεκτική σάρωση όλης της επιφάνειας του δέρματος. Η ισχυρή δέσμη Laser δρα βαθιά μέσα στο δέρμα και απομακρύνει τα γηρασμένα κύτταρα. Με τη δράση του, «ξυπνά» τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό. Η καινοτομία του CO2 Fractional Laser, σε σχέση με παλαιότερα CO2 Laser, βασίζεται στο γεγονός πως μπορούμε να δράσουμε σε συγκεκριμένα σημεία, αντί να επέμβουμε σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Η λειτουργία του Laser μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για συνεχή αναγέννηση κολλαγόνου και ελαστίνης. Η προηγμένη του τεχνολογία επιτρέπει την εξατομικευμένη θεραπεία, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε δέρματος, καθώς επιτρέπει την ρύθμιση την έντασης, της διάρκειας και του βάθους διείσδυσης του φωτός, καθιστώντας εφικτή τη θεραπεία ακόμη και τους θερινούς μήνες.Η θεραπεία με CO2 Fractional Laser, ονομάζεται και Laser Skin Resurfacing, λόγω της ικανότητάς του να «γεννά», ουσιαστικά, νέο δέρμα στην περιοχή.

Πλεονεκτήματα του CO2 Fractional Laser

Το CO2 Fractional Laser πλεονεκτεί έναντι προηγούμενων τεχνικών, καθώς έχει την ικανότητα να δρα τόσο στα επιδερμικά κύτταρα, όσο και να απομονώνεται η δράση του στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Όταν εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα, αφήνει ανέπαφη την εξωτερική στιβάδα του δέρματος και επιτυγχάνει την δημιουργία νέου ιστού κάτω από την επιδερμίδα. Το CO2 Fractional Laser έχει καταπληκτικά αποτελέσματα σε ταλαιπωρημένες από τον ήλιο ή την ακμή επιδερμίδες, μπορεί όμως να εφαρμοστεί και ως θεραπεία πρόληψης σε νεότερα άτομα.

Συχνή είναι επίσης η χρήση του στην αντιμετώπιση άλλων δερματικών παθήσεων όπως, οι μυρμηγκιές, οι φακίδες, το μέλασμα, καθώς και τα αιμαγγειώματα ή οι γεροντικές κηλίδες. Η θεραπεία ανάπλασης προσώπου CO2 Fractional Laser χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις ουλών και σημαδιών προσφέροντας διόρθωση και εξάλειψη αυτών.

 Παράλληλα, βοηθά στην αναγέννηση της επιδερμίδας, στην βελτίωση των ρυτίδων καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση θηλωμάτων και σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου συμπεριλαμβάνεται η ευκολία εφαρμογής της που την καθιστά μέθοδο απλή και ανώδυνη, με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Επιτυγχάνει τα οφέλη του επεμβατικού lifting, χωρίς όμως να απαιτεί μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.

Πλεονεκτήματα του CO2 Fractional Laser

Οι ουλές και τα σημάδια ακμής είναι το αποτέλεσμα μίας φλεγμονής στην επιφάνεια του δέρματος.  Καθώς οι κύστες της κυστικής ακμής μεγαλώνουν εγκυμονεί ο κίνδυνος να προκληθεί ρήξη στο τοίχωμά τους. Εάν η ρήξη αυτή γίνει κοντά στην επιφάνεια του δέρματος τότε η βλάβη που προκαλείται είναι ήπιας μορφής. Εάν, όμως, γίνει βαθιά ρήξη στο τοίχωμά τους, τότε προκαλείται αποβολή του περιεχομένου τους και έχουμε καταστροφή του υγιούς ιστού του δέρματος. Ο οργανισμός μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη βλάβη και να επουλώσει την πληγή, παράγει κολλαγόνο και συνδετικό ιστό οδηγώντας σε μικρές ή μεγάλες ουλές.

Η χρήση του CO2 Fractional Laser στην αντιμετώπιση των ουλών που προκαλούνται από την ακμή είναι ιδιαίτερα επιτυχής. Η διάρκεια και η επαναληψιμότητα των συνεδριών εξαρτώνται από την έκταση του προβλήματος και πρέπει να γίνονται κάθε περίπου 3-4 εβδομάδες. Η ερυθρότητα του προσώπου μπορεί να διαρκέσει για λίγες ώρες και κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντηλιακής κρέμας.

CO2 για ουλές ακμής-σημάδια

Πριν τη θεραπεία ακολουθούνται τα εξής βήματα:

 • Γίνεται αναγνώριση και διάγνωση από τον ιατρό της περιοχής που χρειάζεται εφαρμογή του Laser
 • Γίνεται ενδελεχής καθαρισμός του προσώπου, αφαίρεση του make up και αφαιρούνται τυχόν ξένα σώματα (πχ κοσμήματα).
 • Χορηγείται τοπικά αναισθητική κρέμα για να αποφευχθεί ο πόνος.
 • Εφαρμόζονται στον ασθενή ειδικά προστατευτικά γυαλιά.

Κατά τη θεραπεία ακολουθούνται τα εξής βήματα:

 • Προσαρμογή σε μέγεθος και σχήμα του ειδικού spot size του λέιζερ ώστε να μην μείνει ακάλυπτο κανένα σημείο του δέρματος.
 • Σάρωση ολόκληρης τη επιφάνειας του δέρματος του προσώπου ή και του λαιμού

Μετά τη θεραπεία:

 • Εφαρμόζονται για 5 λεπτά κρύα επιθέματα στην επιφάνεια του δέρματος που διενεργήθηκε το laser
 • Εφαρμόζεται τοπικά αντιβιοτική κρέμα προληπτικά.
 • Συνιστάται χρήση αντιηλιακής κρέμας, εφόσον η περιοχή εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.

CO2 ενάντια στη φωτογήρανση

Για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων, το CO2 Fractional Laser μπορεί να συνδυαστεί με

 • Θεραπεία με Νευροτοξίνη
 • Υαλουρονικό Οξύ
 • Νήματα Προσώπου PDO & COG
 • Ultra sound – RF

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θεραπείας την καθιστούν την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια απολύτως μη επεμβατική μέθοδο ανάπλασης προσώπου που θα προσφέρει ανώδυνα, εύκολα και γρήγορα μια νεότερη εικόνα του εαυτού μας.  Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά, ενώ για την αποφυγή αίσθησης πόνου γίνεται τοπική αναισθησία στην περιοχή με τη χρήση αναισθητική κρέμας περίπου 30-45 λεπτά πριν τη θεραπεία.

Συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα ενός μήνα, αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας του κάθε ατόμου. Επίσης, πιο σύνθετα ή εκτεταμένα προβλήματα συνήθως χρειάζονται περισσότερο αριθμό συνεδριών από ό,τι οι ήπιες βλάβες.

Είναι το CO2 κατάλληλη θεραπεία για έμενα;

Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της μεθόδου την καθιστούν ιδανική επιλογή για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας που επιθυμούν:

 • Ανάπλαση Προσώπου
 • Σύσφιξη Προσώπου
 • Θεραπεία Ρυτίδων
 • Διόρθωση Φωτογήρανσης
 • Θεραπεία Ραγάδων
 • CO2 Fractional Laser Σώματος
 • Θεραπεία σε Κηλίδες & Πανάδες
 • Θεραπεία σε Ουλές Ακμής
 • Θεραπεία σε Ουλές & Σημάδια

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία με CO2

Πρόκειται για μια θεραπεία απλή, ανώδυνη, γρήγορη και χωρίς παρενέργειες, επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά και βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το δέρμα είναι πιο νεανικό και λαμπερό.

Μετά την ολοκλήρωση της κάθε συνεδρίας μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινό ερύθημα το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες.

Είναι ασφαλής η θεραπεία με CO2;

Η τεχνολογία CO2 Laser χρησιμοποιείται στην ιατρική για πάνω από 4 δεκαετίες. Είναι απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος και έχει την αποτελεσματικότητα του χειρουργικού lifting, χωρίς όμως τις ανεπιθύμητες ενέργειές του, όπως οι ουλές και ο πόνος. Η τεχνολογία του CO2 Fractional Laser εκμηδενίζει τον κίνδυνο παρενεργειών. Μάλιστα, αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία από τον Αμερικάνικο οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων FDA. Δεν αποκλείεται η εμφάνιση ήπιας ερυθρότητας και οιδήματος στην περιοχή, η οποία όμως υποχωρεί μέσα σε 1-2 μέρες.

Close Menu