Skip to main content

Παγκόσμια Καινοτομία Universkin - Κάθε Επιδερμίδα Και Μία Νέα Φόρμουλα!

Φτιαγμένα για να ταιριάζουν στο κάθε δέρμα ξεχωριστά και να αντιμετωπίζουν ποικίλες δερμοαισθητικές καταστάσεις χωρίς παρενέργειες.

Η Γαλλική εταιρεία Universkin αποτελεί παράδειγμα πρωτοπορίας και καινοτομίας στον χώρο των αισθητικών φαρμακευτικών εφαρμογών. Για πρώτη φορά παγκοσμίως μία εταιρεία αποφάσισε να δει τη φροντίδα του δέρματος από άλλη οπτική και να αλλάξει κάτι στον τομέα αυτόν. Μία εξαιρετική ομάδα γιατρών, συμπεριλαμβανομένων δερματολόγων, πλαστικών χειρουργών, παθολόγων ειδικών στη φυσιολογία του δέρματος, φαρμακοποιών, χημικών και ενός βιολόγου υποψήφιου του βραβείου Νόμπελ, συγκεντρώθηκε σε ένα εργαστήριο στη Σόφια της Γαλλίας και δούλεψε για να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό.

Για πρώτη φορά ο γιατρός μετά από την κλινική αξιολόγηση του ασθενούς μπορεί να δημιουργήσει μέσα στο ιατρείο του την ενδεδειγμένη καλλυντική αγωγή.

Με 19 διαφορετικά πολύ προσεκτικά επιλεγμένα ενεργά συστατικά, που αναμιγνύονται υπό την επίβλεψη του γιατρού, δίνοντας συνολικά 1159 συνδυαστικές λύσεις, πλέον η καλλυντική αγωγή γίνεται εξατομικευμένη όσο ποτέ. Έτσι, ο κάθε ασθενής λαμβάνει τον δικό του προσωπικό ορό που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές του δερματικές ανάγκες.

Η δεύτερη μεγάλη καινοτομία της εταιρείας για την οποία και φημίζεται παγκοσμίως έγκειται στο ότι ήταν η 1η που εισήγαγε τα βιομιμητικά πεπτίδια σε προϊόντα τοπικής εφαρμογής (δερμοκαλλυντικά).

Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες που αποτελούνται από πέντε το πολύ έξι αμινοξέα και λειτουργούν ως αποστολείς βιολογικών μηνυμάτων στα δερματικά κύτταρα (‘biological messengers’). Πρόκειται μόνο για το δραστικό τμήμα μίας ουσίας (π.χ. ορμόνης, ενζύμου ή μεταβιβαστού) που «κλειδώνει» στον υποδοχέα του κυττάρου και μεταφέρει το μήνυμα. Με άλλα λόγια, αυτά τα πεπτίδια «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει (π.χ. κολλαγόνο, πρωτεογλυκάνες, κλπ).

Τα βιομιμητικά πεπτίδια εκτός από τα εξειδικευμένα προϊόντα που δίνονται με ιατρική επίβλεψη εμπεριέχονται και στη σειρά Nexultra™ της εταιρείας. Η σειρά Nexultra™ αποτελείται από προ-παρασκευασμένα μινιμαλιστικά (αποτελούμενα, δηλαδή, από πολύ απλές φόρμουλες) προϊόντα, που καλύπτουν γενικότερες και ευρύτερου φάσματος ανάγκες όπως διάφορα επίπεδα ενυδάτωσης (από απαλή έως εν τω βάθει και πολύ ενισχυμένη για χρήση μετά από θεραπείες λέιζερ ή άλλες θεραπείες αισθητικής ιατρικής), ενίσχυση της άμυνας του δέρματος, αντιηλιακή προστασία απαλλαγμένη από χημικά και εξειδικευμένη κρέμα ημέρας για δερματικές αντιδράσεις φωτοαλλεργίας και φωτοευαισθησίας. Και στις δύο περιπτώσεις, είτε δηλαδή στη δημιουργία της καλλυντικής φόρμουλας στο ιατρείο είτε στα προϊόντα της σειράς Nexultra™ χρησιμοποιούνται μόνο υψηλής ποιότητας συστατικά, που βρίσκονται σε απόλυτη συνέργεια με τη φυσιολογία του ανθρώπινου δέρματος.

Τα προϊόντα Universkin σε κάθε περίπτωση απαιτούν αξιολόγηση, διάγνωση και σχεδιασμό από τον θεράποντα ιατρό, για αυτό τον λόγο και δεν διατίθενται σε αλυσίδες καλλυντικών, φαρμακεία ή μέσω Διαδικτύου.

Επιπλέον, η Universkin, ως φαρμακευτική εταιρεία και πολύ καλός γνώστης του καθεστώτος που διέπει τον κλάδο της, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο νομοθετικό πλαίσιο του σχεδιασμού καλλυντικών από τους ίδιους τους γιατρούς. Όλα τα προϊόντα είναι εξατομικευμένα, αλλά τελείως τυποποιημένα και κάθε πιθανός συνδυασμός από τους 1159 στο σύνολο είναι καταχωρημένος στο CPNP (Cosmetic Product Notification Portal) και εγκεκριμένος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διατίθεται υπεύθυνα στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περαιτέρω, το πλέον σημαντικό για την εταιρεία είναι η ασφάλεια των ίδιων των ασθενών. Για αυτόν τον λόγο, όλοι οι συνδυασμοί της Universkin είναι πλήρως πιστοποιημένοι και έχουν ελεγχθεί α) για στοιχεία σταθερότητας (stability), ότι, δηλαδή, η εκάστοτε φόρμουλα και η περιεκτικότητα των στοιχείων της δεν μειώνεται και δεν διαφοροποιείται εντός του προτεινόμενου χρόνου χρήσης, β) για στοιχεία που προσδιορίζουν την ανεκτικότητα (tolerance) του κάθε προϊόντος, όπου ανεκτικότητα ορίζεται η ικανότητα αντοχής μια μεγάλης ποσότητας της εκάστοτε ουσίας με σκοπό την αποφυγή ερεθισμών και άλλων ανεπιθύμητων δερματικών αντιδράσεων και γ) για τοξικολογικά στοιχεία (toxicology) ή αλλιώς προκλινικά στοιχεία για την ασφάλεια. Ειδικές μελέτες από ανεξάρτητους από την εταιρεία ορκωτούς τοξικολόγους έδειξαν ότι δεν παρατηρείται ενίσχυση της τοξικότητας κατά τη χορήγηση οποιουδήποτε καλλυντικού προϊόντος της Universkin και ως εκ τούτου πιστοποιείται ότι η χρήση των εν λόγω προϊόντων είναι απόλυτα ασφαλής.

Συνοψίζοντας, τα ιατρικά δερμοκαλλυντικά της Universkin διαφοροποιούνται πλήρως, γιατί είναι τα μοναδικά στην αγορά που αναγνωρίζουν και αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά και μεμονωμένα. Με τη χρήση νανοτεχνολογίας και βιομιμητικών πεπτιδίων, οι γιατροί πλέον έχουν στα χέρια τους ένα ευφυές, πιστοποιημένο και υψηλής καλλυντικής αξίας προϊόν με θεαματικά κλινικά αποτελέσματα.

Close Menu