Skip to main content

Τι είναι τα νήματα προσώπου COG, PDO;

Τα νήματα είναι απορροφήσιμα και μπαίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να βελτιωθεί το πρόσωπο και το περίγραμμά του. Το αποτέλεσμά τους είναι 100% αναστρέψιμο, εν αντιθέσει με το χειρουργικό lifting που δεν είναι.

PDO

Τα αναπλαστικά νήματα PDO δεν αναρτούν, αλλά μέσω της βιοδιέγερσης βελτιώνουν την ποιότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Είναι 100% απορροφήσιμα από τον οργανισμό.

Η δράση τους στηρίζεται στη δημιουργία υποστηρικτικού πλέγματος που ανορθώνει τους ιστούς, βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματος. Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής, εφόσον γίνεται από εκπαιδευμένο γιατρό -δερματολόγο. Αποτελεί την απόλυτη εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να προχωρήσουν σε επεμβατικό lifting.

COG

Τα νήματα COG (ανάρτησης και πολυγαλακτικού οξέος) ανορθώνουν άμεσα το πρόσωπο. Ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες παράγοντας νέο κολλαγόνο εσωτερικά, προλαμβάνοντας έτσι τη χαλάρωση και αποκαθιστώντας τη σφριγηλότητα. Μπορούν να εφαρμοστούν στο λαιμό, στις παρειές, προσφέροντας έτσι, τη λύση της μη χειρουργικής αποκατάστασης του περιγράμματος κ.α.

Η θεραπεία που θα εφαρμοστεί επιλέγεται από το γιατρό κατά περίπτωση. Ενίοτε μπορεί να γίνει συνδυασμός των δύο τύπων νημάτων για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος και της διάρκειάς του.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζονται

Τα νήματα προτιμώνται ως μη επεμβατική θεραπεία σε άτομα μετά την ηλικία των 35 ετών. Μπορούν να εφαρμοστούν και στο πρόσωπο και στο σώμα. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η χαλάρωση του δέρματος που επέρχεται με τα χρόνια και να ανακτηθεί η νεανική υφή του.

Οι βασικές ενδείξεις για την εφαρμογή νημάτων είναι:

  • Επιφανειακή χαλάρωση
  • Κακή ποιότητα δέρματος
  • Μετά από εγκυμοσύνη ή απότομο αδυνάτισμα

Πώς γίνεται η εφαρμογή τους

Η τοποθέτησή τους γίνεται στο ιατρείο. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος αποθεραπείας ούτε γενική αναισθησία. Το νήμα τοποθετείται μέσα σε ειδικές λεπτές βελόνες. Η βελόνα εισάγει το νήμα στο δέρμα σε συγκεκριμένη θέση, είτε οριζόντια είτε κάθετα. Έτσι, σχηματίζεται ένα πλέγμα κάτω από το δέρμα.

Πρόκειται για μία εντελώς ανώδυνη και ασφαλή διαδικασία, που διαρκεί μόλις 30-40 λεπτά. Έχει άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα και δεν απαιτείται νοσηλεία. Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία.

Με ποιες μεθόδους συνδυάζεται

Τα νήματα προσώπου μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες ομορφιάς για να εξασφαλίσουν ακόμη πιο εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Μερικές από αυτές είναι : η μεσοθεραπεία PRP, το botox, το υαλουρονικό οξύ, το fractional laser και το χημικό peeling.

Πλεονεκτήματα νημάτων

  • Είναι ασφαλής διαδικασία
  • Δεν απαιτείται παραμονή στο σπίτι
  • Άμεση επιστροφή στη καθημερινότητα (μετά από 1 ώρα)
  • Δεν αφήνουν σημάδια και ουλές
  • Δεν έχουν σημαντικές παρενέργειες εφόσον τοποθετηθούν σωστά και από έμπειρο ιατρό

Διάρκεια θεραπείας

Η διαδικασία της εφαρμογής των νημάτων ολοκληρώνεται μέσα σε 30-40 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ορατό άμεσα και βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μέσα σε 6 μήνες. Αυτό συμβαίνει διότι όταν μπει το νήμα στο δέρμα παράγεται νέο κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ στον οργανισμό.

Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να φτάσει έως και τα 2 χρόνια. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι 100% απορροφήσιμο και εξαφανίζεται από τον οργανισμό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδική προετοιμασία για την εξέταση

Συνιστάται πριν από την εφαρμογή της θεραπείας αν λαμβάνεις αντιπηκτική αγωγή να τη διακόψεις για 4 μέρες πριν και 2 μετά τη θεραπεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οποιαδήποτε αλλαγή στη φαρμακευτική σου αγωγή γίνεται μόνο κατόπιν συμβουλής του ιατρού σου!

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχει γίνει σωστή αντισηψία τόσο πριν όσο και μετά τη θεραπεία, ώστε να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση.

Δεν πρέπει να έχεις λάβει σκευάσματα σαλικιλικού από του στόματος.

3 μυστικά ομορφιάς μετά το lifting με νήματα

Άσκηση και αναζωογόνηση

Η άσκηση που γίνεται σε τακτική εβδομαδιαία βάση μπορεί να βοηθήσει στο αποτέλεσμα της θεραπείας. Ένα πρόσωπο που έχει ανανεωθεί με αυτή τη μέθοδο, καλό είναι να συνδυάζεται και με ένα όμορφο και υγιές σώμα. Γι’ αυτό, ακολούθησε τη μορφή γυμναστικής που σου αρέσει για τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα και δες το σώμα σου να αλλάζει όψη.

Διατροφή και υγεία

Οι τροφές που επιλέγεις να καταναλώσεις επηρεάζουν και την εξωτερική σου εμφάνιση εκτός από την υγεία σου. Όσο πιο ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι η διατροφή σου τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρήσεις ένα όμορφο και νεανικό πρόσωπο, χωρίς να είναι εμφανή τα σημάδια του χρόνου και της ελλιπούς σε θρεπτικότητα διατροφής.

Συνδυαστικές θεραπείες

Αν θέλεις να πετύχεις ακόμα καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα, συνδύασε τα νήματα προσώπου με μεσοθεραπείαυαλουρονικό οξύ και botox. Αυτές οι θεραπείες θα ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα και θα δείχνουν την όψη σου πιο νεανική και σφριγηλή από ποτέ.

Close Menu